Internetā tiek piedāvāta iespēja iegādāties "aukstā kara" relikviju — Krievijas zemūdeni U-484.
Tā tika uzskatīta par vienu no galvenajiem draudiem ASV, taču tagad tā ir novietota Floridas štata rietumu krasta pilsētā Sentpītersbergā — bez bruņojuma, lai piesaistītu tūristus. 91 metru garā dīzeļzemūdene tika uzcelta 1964. gadā un tika izmantota padomju un Krievijas jūras karaflotes vajadzībām līdz pat 1994. gadam. Tajā bija četras atomraķetes un 22 torpēdas. Zemūdenes apkalpe bija 82 cilvēki.

Zemūdene bija paredzēta padomju uzbrukumiem ASV austrumu krasta pilsētām. Pēc tam, kad zemūdeni atbruņoja, tā tika pārdota Somijas kompānijai "Oy-Sub Expo" un izlikta apskatīšanai Helsinkos. 1997. gadā to nopirka Kanādas kompānija "Russian Submarine B.C." un nogādāja pašreizējā atrašanās vietā.

Kanādas kompānija bankrotēja, un Sentpītersbergas pārstāvji vēlas atbrīvoties no zemūdenes, cik ātri vien iespējams, tādēļ tās pašreizējais īpašnieks ievietojis sludinājumu Internetā. Tam, kurš zemūdeni iegādāsies, nāksies to pašam no pilsētas piekrastes aizvest, kā arī nokārtot iekavētos rēķinus ar ostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!