Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas krasta apsardze no Vidusjūrā dreifējošas pārpildītas laivas svētdien izglābusi 73 cilvēkus, bet 18 migranti gājuši bojā.

Nedrošo laivu, kas jau bija sākusi grimt, svētdien jūrā pamanīja Itālijas krasta apsardzes helikoptera patruļa. Itālijas jūras spēku kuteris notikumu vietā izglāba 73 migrantus, kā arī atrada 18 cilvēku mirstīgās atliekas.

Kopš piektdienas Vidusjūrā starp Sicīliju un Lībiju un Tunisiju Itālijas krasta apsardze un jūras spēki pārtvēruši vairāk nekā 3500 cilvēkus. Piektdien pie Lībijas krastiem, nogrimstot laivai, bojā gājuši vismaz 170 pārceļotāji no Ziemeļāfrikas.

Itālijas iekšlietu ministrs Anhelino Alfano svētdien kritizēja Eiropas Savienību (ES) par krīzes ignorēšanu.

"Viņi ir akli, viņi neredz, kas notiek. Jo šī problēma Vidusjūrā kļūst lielāka, jo vairāk mēs saprotam, ka [vietējā operācija] "Mare Nostrum" ir jāaizstāj ar Eiropas mēroga rīcību," sacīja ministrs.

Tiek lēsts, ka "Mare Nostrum" mēnesī izmaksā deviņus miljonus eiro.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas datiem laikā no pagājušā gada augusta līdz šī gada jūlijam Itālijā laivās un kuģos ieradušies 117 000 nelegālo imigrantu. 63 000 no viņiem jūrā izglābti operācijas "Mare Nostrum" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!