Itālijas elitārais pulks devās uz Norvēģiju, lai piedalītos NATO manevros, taču nokļuva apmēram 300 jūdžu attālumā no paredzētās vietas, turklāt vēl Zviedrijā, jo neviens neuzskatīja par vajadzīgu ielūkoties kartē.
116 karavīru vienībai bija jānokļūst Kristiansandā Norvēģijā, bet, Zviedrijas imigrācijas dienesta amatpersonām par lielu izbrīnu, tā nolaidās Kristianstadas lidostā Zviedrijā.

"Izskatās, ka nevienam nebija ienācis prātā, ka Zviedrija nav NATO dalībvalsts," raksta Itālijas avīze "Corriere della Sera". Lai gan abu vietu nosaukumi ir līdzīgi, tomēr tas nav attaisnojums šai kļūdai, teikts laikrakstā.

Aizsardzības ministrijas pārstāvji sacīja, ka lidmašīna tika nofraktēta civilajā aviosabiedrībā un lidojums nav noticis saskaņā ar parasto militāro procedūru.

Aviosabiedrības preses sekretārs sacīja, ka par notikušo nav jābrīnās, jo abu vietu nosaukumus pilots tiešām viegli varēja sajaukt.

Itālijas militārais atašejs Norvēģijā ģenerālis Anselmo Donnari informēja, ka karavīri tomēr sasnieguši Norvēģiju un apmācības sākās kā plānots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!