Foto: Scanpix

ASV krasta apsardze trešdien izglābusi kolumbiešu jūrnieku, kurš divus mēnešus dreifējot Klusajā okeānā pārticis tikai no zivīm un kaijām, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

Vīrietis krasta apsardzei pastāstīja, ka trīs viņa biedri, ar kuriem viņš devās ceļā savā septiņus metrus garajā vieglajā laivā, ir gājuši bojā okeānā. Ceļabiedru mirstīgas atliekas laivā netika atrastas, taču izglābtais vīrietis uzrādījis viņu pases.

Jūrnieku četrotne izbrauca no Kolumbijas krastiem pirms diviem mēnešiem. Taču kādā brīdī pārstāja darboties viņu vieglās laivas dzinējs un tā sākusi dreifēt Klusā okeāna reģionā, kurā nav intensīva kuģu satiksme.

29 gadus veco vīrieti vairāk nekā trīs tūkstošus kilometru uz dienvidaustrumiem no Havaju salām pamanīja un izglāba Panamas tirgotāju kuģis "Nikkei Verde".

Viņš tika pārsēdināts ASV krasta apsardzes laivā un trešdien Honolulu nogādāts labā stāvoklī, vēsta aģentūra "Associated Press".

Krasta apsardzes uzņemtajā video redzams, kā izdzīvojošais vīrietis grīļojoties kāpj lejā no tirgotāju kuģa un sēžas apsardzes laivā. Viņš bija tērpies melnā T–kreklā, džinsu biksēs un galvā viņam bijusi beisbola cepure.

Ar krasta apsardzes darbiniekiem viņš sarunājies ar tulka palīdzību. Vīrietis pateicās saviem glābējiem un dievam. Viņš teica, ka priecātos, ja arī trīs viņa draugi būtu sagaidījuši šo mirkli.

Krasta apsardzes komandieris Džons Makkinons pastāstīja, ka vīrietim ir ļoti paveicies, ka "Nikkei Verde" apkalpe ir viņu pamanījusi okeāna reģionā, kurā ir ļoti reta kuģu satiksme. Krasta apsardze nav sākusi notikušā izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!