Foto: AFP/Scanpix

Izmeklētāji vēl ir tālu no Parīzes teroraktu mīklas atrisinājuma, pirmdien paziņojis Beļģijas federālais prokurors Frederiks van Līvs.

Van Līvs pēc sarunas ar Francijas kolēģi prokuroru Fransuā Molinu sacīja, ka izmeklētājiem jau izdevies savākt vienkopus diezgan daudz šīs "puzles" gabalu un pēdējās dienās vairāki ielikti savās vietās, bet līdz atrisinājumam vēl ir tālu.

Viņš piebilda, ka Parīzes slaktiņa lietas galvenais aizdomās turamais Salahs Abdeslams piektdien pēc aresta runājis ar izmeklētājiem, bet nav bijis labā formā, jo tika ievainots.

26 gadus vecais Abdeslams aresta laikā tika sašauts kājā.

Molins paziņoja, ka Francija sagaida Abdeslama izdošanu par Parīzes teroraktiem, kuros dzīvību zaudēja 130 cilvēki.

Viņš piebilda, ka arī upuru ģimenes vēlas, lai Abdeslams tiktu izdots un sniegtu paskaidrojumus.

Molins apstiprināja sestdien sacīto, ka transporta līdzeklis, kas saistīts ar Abdeslamu, izsekots līdz Nīderlandei, bet "tas nenozīmē, ka Salahs Abdeslams bija Nīderlandē".

Izmeklētāji noskaidrojuši, ka mēnešos pirms Parīzes teroraktiem Abdeslams bijis Vācijā, Austrijā un Ungārijā.

Pēc uzbrukumiem Francijas galvaspilsētā viņš aizbēga uz Briseli, netraucēti izejot Francijas policijas pārbaudi, tomēr, izņemot trīs nedēļas, kad viņš, domājams, uzturējās dzīvoklī Briseles ziemeļos, viņa gaitas pēdējos četros mēnešos nav zināmas.

"Mums nav pilnas laika līnijas tam, ko Salahs Abdeslams darīja starp 14.novembri un viņa arestu," paziņoja van Līvs.

Molins arī pavēstīja, ka viņu nebaida Abdeslama advokāta draudi iesniegt pret viņu sūdzību par konfidencialitātes pārkāpšanu, atklājot, ko Abdeslams sacīja izmeklētājiem pirmajā nopratināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!