Foto: EPA/LETA
Visi "Brīvības flotiles" aktīvisti, kas tika aizturēti pirmdien incidentā Gazas piekrastē, atbrīvoti no aresta un tiek deportēti, trešdien paziņoja Izraēlas cietumu pārvaldes preses pārstāvis.

"Cietumā vairs nav neviena aizturētā," sacīja pārstāvis Irons Zamirs.

Pēc viņa teiktā, visi aktīvisti tiek nogādāti Benguriona starptautiskajā lidostā pie Telavivas vai uz Jordānijas robežu.

Trešdienas rītā uz Jordāniju tika deportēti vairāk nekā 120 cilvēku, citi tika iesēdināti lidmašīnās uz ārvalstīm, un vēl lielāks skaits gaida deportāciju lidostā.

Izraēlas puse iepriekš atzina, ka tās karavīri nogalinājuši deviņus aktīvistus, pirmdien ieņemot palestīniešu atbalsta kustības "Brīvības flotiles" sešus kuģus, kuros bija 682 pasažieri no 42 valstīm.

Tostarp "Brīvības flotili" organizējušās kustības "Free Gaza" ("Brīvību Gazai") pārstāvji sola, ka atkal centīsies pārraut Izraēlas blokādi, lai Gazas joslā nogādātu palīdzības kravas.

"Mēs zinājām, kāds būs risks, un mēs turpināsim organizēt šīs flotiles," sacīja kustības pārstāve Grēta Berlina. "Kuģis "Rachel Corrie" tur, iespējams, būs nedēļas laikā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!