Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien Japānas dienvidaustrumus satricinājusi 6,4 magnitūdas spēcīga zemestrīce, kas radījusi postījumus, vēsta britu raidsabierība BBC.

Zināms, ka zemestrīce notikusi Kjusju salā, Kumamoto pilsētas austrumos, atsaucoties uz Japānas meteoroloģiskā centra informāciju, vēsta BBC. Brīdinājums par cunami iespējamību neticis izsludināts.

Tāpat tiek ziņots, ka Sendai un Genkai atomelektrostacijas, kas atrodas Kjusju salā, darbojas ierastajā režīmā.

Britu raidsabiedrība "Sky News" vēsta, ka slimnīcās nogādāti 45 cilvēki, no kuriem pieci ir guvuši ļoti smagus ievainojumus. Vismaz divi cilvēki gājuši bojā, atsaucoties uz Japānas vietējiem medijiem, vēsta "Sky News".

Policijas pārstāvji pieļauj iespēju, ka kādā no sabrukušajām ēkām varētu būt iesprostoti cilvēki. "Tā kā Japānā tagad ir nakts, grūti aplēšami patiesie postījumi," atsaucoties uz policijas pārstāvju teikto, vēsta "Sky News".

CNN ziņo, ka zemestrīcē Masiki pilsētā Japānā sabrukušas vismaz 19 ēkas. Tāpat pilsētā izcēlušies arī vairāki ugunsgrēki. "Sky News" ziņo, ka Masiki pilsētā dzīvo 34 tūkstoši iedzīvotāju.

"Šāda zemestrīce mūs nav sašūpojusi ilgu laiciņu," CNN sacījis Japānas meteoroloģiskā centra pārstāvis Čads Meijers. Viņš piebilda, ka zemestrīces radītos grūdienus sajutuši aptuveni 750 tūkstoši cilvēku.

"Spēcīgākie zemestrīces grūdieni tika konstatēti tieši vietā, kuru apdzīvo visvairāk cilvēku," pauda Meijers.

"Tieši zemestrīces, kas nav spēcīgākas, reizēm mēdz nest vislielākos postījumus," CNN sacījis ASV Ģeoloģijas izpētes centra pārstāvis Džons Bellini.

Dažās vietās zemestrīces grūdieni bijuši tik spēcīgi, ka tie varētu būt pielīdzināmi 2011. gadā Japānā notikušajai deviņu magnitūdu zemestrīcei, atsaucoties uz Japānas meteoroloģiskā centra informāciju, ziņo BBC.

Zemestrīces epicentrs atradies aptuveni desmit kilometru dziļumā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!