Foto: AFP/Scanpix
Skandalozās aktīvistu grupas "Femen" meitenes, kuras reti laiž garām iespēju sarīkot kādu protestu ar kailām krūtīm, šoreiz par iemeslu akcijai izvēlējušās Ziemas olimpisko spēļu sākšanos.

Puskailās meitenes piektdien, Sočos notiekošo spēļu atklāšanas dienā, sarīkoja protesta akciju pie Krievijas vēstniecības Berlīnē, lai paustu nepatiku pret Kremļa saimnieka Vladimira Putina realizēto "diktatūru un cilvēktiesību apspiešanu", vēsta aģentūra AFP.

Protestētāju ķermeņus rotāja tādi uzraksti kā "gulaga spēles", "zeltu gejiem", "piedr*** Putinu" un citi. Meitenes pat bija sarīkojušas kaut ko līdzīgu skrējienam ar olimpisko lāpu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins cerēja lielo sporta notikumu izmantot, lai ilustrētu pasaulei valsts sasniegumus un to, ka tā tikusi ārā no apjukuma, kas Krievijā iestājās pēc PSRS sabrukuma. Bet jau no paša sākuma Putina loloto projektu aizēno aizdomas par vērienīgu korupciju, bažas par drošību spēļu laikā, sašutums par pērn pieņemto geju "propagandu" aizliedzošo likumu un citi cilvēktiesību jautājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!