Foto: AP/Scanpix/LETA

Piecus mēnešus vecs zēns, daļēji aprakts, vismaz deviņas stundas atstāts novārtā Montānas kalnos Amerikas Savienotajās Valstīs, pirms to atrada Mizūlas apgabala šerifa vietnieks, ziņo CNN.

Policijas pārstāvis meklēšanas laikā izdzirdēja vājas bērna raudas un sekoja skaņai, svētdienas rītā atrodot mazo zēnu dzīvu. Viņš bija ar seju smiltīs, aprakts zem žagaru un gruvešu kaudzes, teikts šerifa biroja paziņojumā.

Zīdainis bija tērpts tikai slapjā un netīrā rāpulītī. Šerifa birojs norādījis, ka mazuļa meklēšana notika vismaz sešas stundas.

Bērnam konstatēti nelieli sasitumi un nobrāzumi, taču ar viņa veselību šobrīd viss ir kārtībā. Mazulis pēc atrašanas nogādāts vietējā iestādē, kas paredzēta bērniem, kuru labklājība ir apdraudēta, vēsta CNN.

Saskaņā ar šerifa paziņojumu zīdainis pirms pazušanas atradies kāda 32 gadus veca vīrieša aprūpē. Naktī, kad bērns pazuda, policijas pārstāvji saņēma vairākus izsaukumus par vīrieša dīvaino uzvedību. Viņš draudējis uz ielas esošajiem cilvēkiem, turot roku kabatā un sakot, ka viņam ir ierocis.

Policistiem, ierodoties notikuma vietā, noskaidrots, ka mazulis, kuram bija jābūt kopā ar vīrieti, nav ticis manīts vairākas stundas. Iztaujājot vīrieti, atklāts, ka viņš atradies narkotisko vielu ietekmē un nespēja loģiski atbildēt uz tam uzdotajiem jautājumiem, taču apgalvojis, ka mazulis, iespējams, aprakts kalnos.

Vīrietis ir apsūdzēts noziedzīga nodarījuma izdarīšanā. Plānots, ka viņš otrdien, 10. jūlijā, stāsies tiesas priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!