Foto: LETA
Kādam Ķelnes aprūpes centram nācies pārtraukt gados veco ļaužu iecienītos "Bingo" spēļu vakarus, jo iestādei nav azartspēļu licences, vēsta raidsabiedrība BBC.

Grāmatvedis secinājis, ka "Bingo" vakarus var uzskatīt par nelegāliem, jo uzvarētājam pasniegta kaste šokolādīšu. Katrs no spēlētājām par vienu "Bingo" kartiņu maksājis 50 eirocentus.

Aprūpes nams tagad mēģina legalizēt šo izklaidi, kā "mazo loteriju", jo vietējā pašvaldība var atļaut mazas loterijas, neprasot iegūt azartspēļu licenci.

""Bingo" vajadzētu atsākties februārī," pastāstījis iestādes menedžere Gabriela Packe. Saskaņā ar viņas pausto iknedēļas bingo vakaros piedalījušies aptuveni 100 cilvēku, tostarp arī ļaudis, kuri nemitinās atpūtas centrā.

Pecke norādījusi, ka "Bingo" aizliegšana izraisījusi vilšanos, jo tas ir ļoti populārs pasākums. Balvas gan neesot lielas – pārsvarā šokolādes un kūciņas. Sašutumu par spēļu vakara aizliegumu BBC paudusi arī 73 gadu vecā Ingeborga Kolefele, uzsverot, ka "Bingo" vakara ideja ir savstarpēja komunikācija, nevis nauda vai balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!