Foto: Reuters/Scanpix

DDoS kiberuzbrukuma rezultātā piektdien lietotājiem ir grūti pieejamas vairākas populārās interneta vietnes, tostarp "Twitter", "Netflix" un "Reddit", vēsta medijs NBC.

DDoS uzbrukumi visbiežāk ir vērsti pret lielām organizācijām. Izmantojot vairākus "zombētus" datorus, tiek radīta vairāku mazu kanālu kopsumma, kas, sasniedzot lielā organizācijas servera kanāla jaudu, var panākt, ka serveris pārstāj atbildēt uz klientu pieprasījumiem.

Šāda kiberuzbrukuma rezultātā piektdien lietotājiem visā pasaulē nav bijušas pieejamas tādas vietnes kā "Twitter", "Spotify", "Reddit", "PlayStation Network", "Netflix", "SoundCloud", kā arī vairākas mediju vietnes.

Baltais nams NBC norādīja, ka ir informēts par uzbrukumu, bet šobrīd nav zināms, kurš pie tā ir vainojams. Tomēr Ziemeļkorejas iespējamā saistība ar uzbrukumu ir izslēgta.

Uzbrukums sācies neilgi pēc pulksten 14 pēc Latvijas laika. Pēc divām stundām vietnes bijušas atkal sasniedzamas, taču ap pulksten 19 pēc Latvijas laika sekojis jauns uzbrukums.

Portāls "Delfi" novēroja, ka vairākiem lietotājiem no Latvijas arī pēc pulksten 22 nav iespējams savienoties ar mikroblogošanas vietni "Twitter". Vietnes tehniskās palīdzības konts paziņojis, ka tiek strādāts, lai radušās problēmas novērstu.

Foto: downdetector.com
Vietnes "DownDetector.com" kartē redzamas vietas pasaulē no kurām lietotājiem pulksten 19.45 pēc Latvijas laika nav bijusi pieeja minētajām vietnēm. Karte liecina, ka kiberuzbrukumu rezultātā cietusi arī Lietuva un Igaunija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!