Vācijas laboratorijas "Genedia" tiesu medicīnas eksperti atklājuši, ka uz opozīcijas žurnālista Georgija Gongadzes medicīniskās kartītes atrasto sažuvušo asiņu paraugs nesakrīt ar novembrī Kijevā atrastā līķa bez galvas DNS, tādēļ ir pamats domāt, ka šis nogalinātais cilvēks tomēr nav Gongadze.
To otrdien preses konferencē Kijevā paziņoja parlamentārās izmeklēšanas komisijas, kas izmeklē žurnālista pazušanas apstākļus, sekretārs Sergejs Golovatijs.

Lai noskaidrotu, vai uz medicīniskās kartītes atrastās asinis ir Gongadzes asinis, to paraugs tika salīdzināts ar žurnālista mātes Ļesjas Gongadzes asinīm. Izmeklējot abus asins paraugus, tika konstatēts radniecīgas DNS, kas pierādīja, ka šīs asinis tik tiešām pieder Ļesjas dēlam.

Eksperti Minhenē analizēja līķa biomateriālu, sažuvušo asiņu DNS un Gongadzes mātes DNS. Viņi secināja, ka radniecība pastāv vienīgi starp Gongadzes mātes un sažuvušo asiņu DNS, taču atzina, ka līķis nevarēja būt Ļesjas Gongadzes dēls, informēja Golovatijs.

Iepriekš Ukrainas un Krievijas eksperti ar gandrīz simtprocentīgu pārliecību atzina, ka atrastais līķis bez galvas ir Gongadze, kura vadītais interneta laikraksts "Ukrainskaja pravda" bieži kritizēja Ukrainas valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!