Foto: AFP/Scanpix

Pekina ir atteikusies no Vašingtonas piedāvājuma pievienoties sankcijām pret Krieviju notikumu Ukrainā dēļ, jo "aizliegumu ieviešana pret Maskavu neuzlabos situāciju", atsaucoties uz Ķīnas Ārlietu ministrijas paziņojumu vēsta "ITAR-TASS".

"Krīzes atrisināšanai Ukrainā nepieciešams politisks lēmums. Izejot no reālās situācijas, ar sankcijām parasti nevar atrisināt problēmu. Pat otrādi – tās var izraisīt jaunas problēmas, kas neatbilst visu pušu interesēm un sākotnējām vēlmēm atrisināt krīzi," teikts paziņojumā.

Ministrija piebilda, ka Ķīna aicina iesaistītās puses saglabāt savaldību un sadarboties miera sarunu attīstīšanas procesā: "Nepieciešams izvairīties no darbībām, kas var saasināt pretrunas un novest līdz situācijas sasprindzinājumam, lai nodrošinātu mieru un stabilitāti reģionā."

Iepriekš eksperti prognozēja, ka tieši Ķīna varētu gūt plaša mēroga ieguvumus no divcīņas starp Maskavu un Vašingtonu, turklāt par to tika runāts vēl pirms Krimas pievienošanās Krievijai.

Šā gada jūlijā Ķīnas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Pekina ir pret to, lai "katrā izdevīgā situācijā virzītu jautājumu par sankciju piemērošanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!