Divi tiesneši, kurus savulaik iecēla toreizējais Arkanzasas štata gubernators - tagadējais ASV prezidents Bils Klintons, ir atteikušies iztiesāt lietu par advokāta licences atņemšanu Klintonam, kā atteikuma iemeslu minēdami interešu konfliktu.
"Tiesa konstatēja, ka tai jānodod šī lieta citai nodaļai," pirmdien paziņoja Deivids Bogārds, kuru Klintons iecēla par tiesnesi 1980.gadā.

Kad pagājušo piektdien Arkanzasas Augstākās tiesas Profesionālās uzvedības komiteja ierosināja lietu par advokāta licences atņemšanu Klintonam un dators izvēlējās lietas iztiesāšanai tiesnesi Džonu Vordu, viņš atteicās, jo viņu par tiesnesi 1988.gadā iecēla Klintons.

Pēc Vorda atteikšanās dators izvēlējās Bogārdu, bet pēc viņa - tiesnesi Džonu Plegu, kuru Klintons iecēla 1984.gadā. Tiesas pārstāvji prognozēja, ka arī Plegs atteiksies no šīs lietas un dators turpinās izraudzīties tiesnešus, līdz kāds no viņiem piekritīs to iztiesāt.

Lieta tika ierosināta par Klintona 1998.gada janvārī sniegtām liecībām, ar kurām viņš "kaitējis jurista profesijai un demonstrējis vispārējas piemērotības trūkumu" juridiskai praksei.

Klintons 1998.gada janvārī, sniedzot liecību pret viņu ierosinātā lietā par seksuālu uzmākšanos Polai Džonsai, apgalvoja, ka viņam neesot bijušas seksuālas attiecības ar bijušo Baltā nama praktikanti Moniku Levinsku.

Prezidents vēlāk atzinās "nepiedienīgās attiecībās" ar Levinsku un atzina, ka savās liecībās devis "maldinošas" atbildes.

Klintons bija Arkanzasas gubernators no 1979. līdz 1981.gadam un no 1983. līdz 1992.gadam, kad tika ievēlēts par ASV prezidentu. Viņš pēdējoreiz praktizēja kā advokāts 1983.gadā - abu gubernatūru starplaikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!