ASV arī turpmāk atbalstīs Lietuvu un pārējās Baltijas valstis to centienos integrēties Eiropas un transatlantiskajās struktūrās.
Par to teikts ASV prezidenta Bila Klintona vēstulē Lietuvas prezidentam Valdam Adamkum, kas veltīta Lietuvas nacionālajiem svētkiem, kas gaidāmi 6.jūlijā.

Lietuvas prezidenta preses dienests informēja, ka Klintons ir gandarīts par to, ka nesen ASV un Baltijas valstu partnerības komisijā apstiprināti Lietuvas, Latvijas un Igaunijas centieni kopīgām pūlēm veiksmīgi pabeigt integrāciju ES un NATO.

Klintons pauž pārliecību, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins saprot uzmanību, ko ASV velta Krievijas attiecībām ar tās kaimiņiem.

"Esmu pārliecināts, ka pēc mūsu sarunām prezidents Putins skaidri izprot uzmanību, kādu ASV velta stabilu, sadarbībā pamatotu attiecību nodrošināšanai starp Krieviju un tās kaimiņiem, tai skaitā arī Baltijas valstīm," teikts vēstulē.

Tajā uzsvērts, ka "šādas attiecības un demokrātijas principu ievērošana, veiksmīgas ekonomiskās reformas tieši ietekmēs Krievijas pašas starptautisko integrāciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!