Foto: AFP/Scanpix

ASV Kolorado štatā skolotāji pēc brīvprātības principa tiek apmācīti darboties ar ieročiem, lai aizsargātu bērnus iespējama slaktiņa gadījumā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Otrdien Veldas apgabalā sākta skolotāju sagatavošanas pilotprogramma, kurā 17 skolu darbinieki trīs dienas apgūs darbības ar ieročiem un medicīniskās palīdzības sniegšanu.

Brīvprātīgajiem, kas izvēlēsies iesaistīties programmā, būs atļauts ienākt skolā ar ieročiem. Programmas izveidotāji ir vecāki, tiesībsargājošo iestāžu darbinieki un mediķi, kuri uzskata, ka ASV skolas ir pārāk viegls mērķis varmākām.

Programmas mērķis nav aizstāt policiju, bet dot iespēju skolotājiem, administratoriem un citiem no personāla ātri apturēt vardarbību un sniegt medicīnisko palīdzību, skaidro idejas iniciatori.

Ideja par šādas programmas izveidi radās pēc 2012. gada slaktiņa pamatskolā Konektikutas štata Ņūtaunā, kur bruņots vīrietis nogalināja 26 cilvēkus, pārsvarā bērnus.

Programmai, kurā ieroču un krīzes situāciju apmācību rīko bezpeļņas organizācija, brīvprātīgi var pieteikties skolu darbinieki, kuri kursu laikā tiks apmācīti arī par juridiskajām niansēm un tiks psihiski un garīgi pārbaudīti.

Šāda ideja gan ir saniknojusi aktīvistus, kuri iestājas pret ieroču atrašanos skolās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!