Foto: AP/Scanpix

Itālijas policija arestējusi trīs kosoviešus, kuri grasījušies uzspridzināt pasaulslaveno Rialto tiltu Venēcijā. Visi trīs bijuši radikālā islāma piekritēji un jau atradušies kanālu pilsētā, raksta medijs "Stripes".

Itālijas policija vīriešiem uz pēdām nonākusi, pārtverot kādu telefonsarunu. Tajā viens no viņiem teicis: "Tu par visiem Venēcijas neticīgajiem dosies tieši uz paradīzi. Novieto bumbu uz Rialto."

Galvenais lietas izmeklētājs Adelči Dipolito medijiem atklājis, ka Venēcijas dzīvoklītī, kurā aizturētie mitinājušies, viņi aktīvi vingrojuši, kā arī skatījušies islāmistu veidotus nažu uzbrukumu mācību video.

Ceturtdienas rītā policija pārmeklēja kopumā 12 adreses Venēcijā, Mestrē un netālajā Trevizo. Visiem aizturētajiem ir pastāvīgās uzturēšanās atļaujas Itālijā, turklāt viens no viņiem ir nepilngadīgs.

Pasaulslavenais Rialto tilts būvēts 16. gadsimtā un laika gaitā kļuvis par vienu no populārākajiem tūristu galamērķiem šajā pilsētā. Uz tā atrodas daudz veikaliņu, un dienas laikā tas gandrīz vienmēr ir pārpildīts.

Pēdējo dažu gadu laikā Itālijas policija aizturējusi vairākus cilvēkus par viņu centieniem radikalizēt citus, rekrūtēt karotājus džihādam Sīrijā un Irākā, kā arī īstenot teroraktus Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!