Foto: AP/Scanpix

Sīrijas prezidents Bašars al Asads ir lūdzis Krievijai sniegt militāro palīdzību, otrdien paziņoja Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs.

"Sīrijas prezidents ir vērsies pie mūsu valsts vadības ar lūgumu sniegt militāro palīdzību," žurnālistiem Maskavā sacīja Ivanovs.

Jau ziņots, ka Krievijas parlamenta augšpalāta Federācijas padome trešdien vienbalsīgi atbalstīja valsts prezidenta Vladimira Putina ierosinājumu par Krievijas Bruņoto spēku izmantošanu Sīrijā

Putins bija iesniedzis Federācijas padomei ierosinājumu piekrist Krievijas Bruņoto spēku kontingenta izmantošanai ārvalstīs, balstoties uz vispārpieņemtiem principiem un starptautisko tiesību normām, trešdien informēja Kremļa preses dienests.

Putins arī parakstījis rīkojumus, ar kuriem prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs, ārlietu ministra vietnieks Mihails Bogdanovs un aizsardzības ministra vietnieks Nikolajs Pankovs tika iecelti par prezidenta oficiāliem pārstāvjiem šī ierosinājuma izskatīšanā Federācijas padomē. Bogdanovs ir Krievijas prezidenta īpašais pārstāvis Tuvo Austrumu un Āfrikas lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!