Foto: AFP/Scanpix

Afganistānas amatpersonas trešdien kā dāvanu no Krievijas pieņēmušas 10 000 automātiskās šautenes un vairākus miljonus munīcijas. Tas uzskatāms kā pierādījums Maskavas padziļinātajai iesaistei notikumos kara plosītajā valstī, vēstī ziņu aģentūra "Reuters".

Afganistānas drošības spēki gandrīz pilnībā ir atkarīgi tikai no ārvalstu palīdzības, lai spētu cīnīties ar valstī pieaugošajiem nemieriem. NATO militārā klātbūtne pērn Afganistānā saruka, tāpēc Afganistānas līderi vērsās pie Maskavas, lūdzot krievu ieročus, tostarp kājnieku ieročos, artilēriju un uzbrukuma helikopterus.

"Šis ziedojums ir stipra draudzība starp divām tautām," Afganistānas valsts drošības padomnieks Hanifs Atmars sacījis, pieņemto ieroču sūtījumu. "Šis ir svarīgs ziedojums no svarīga Afganistānas drauga valstij un reģionam izšķirošā laikā," publiski paudusi valsts amatpersona.

Šautenes un munīcija piegādāta saskaņā ar spēkā esošu drošības līgumu starp abām valstīm, viņš piebilda. Krievijas vēstnieks Afganistānā Aleksandrs Mantitskijs uzsvēris, ka viņa valsts ir gatava sadarboties ar Afganistānu, lai apkarotu tādas problēmas kā terorisms un narkotikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!