Foto: Reuters/Scanpix

Krievija aicina Sīrijas valdību un opozīciju sākt dialogu, trešdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Par to vēsta raidsabiedrība BBC.

Tikšanās laikā ar Sīrijas opozīcijas pārstāvjiem trešdien Maskavā Lavrovs uzsvēris, ka pašiem sīriešiem ir jānosaka savas valsts liktenis.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS jau vēstīja, ka opozīcijas izveidotās Sīrijas Nacionālās padomes jaunais līderis Abdelbasets Saida trešdien ieradies Maskavā, lai mēģinātu pārliecināt Krieviju atteikties no atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam, uzverot, ka tikmēr, kamēr Asads būs pie varas, politiskas pārmaiņas valstī nav iespējamas.

Sīrijā jau kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas pārvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 17 100 cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji. Asada režīms par nemieru organizēšanu vaino "ārvalstu teroristus". Krievija ilgstoši bija Asada režīma sabiedrotā un vairākkārt bloķējusi Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes rezolūcijas par iejaukšanos Sīrijas konflikta risināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!