Foto: Reuters/Scanpix

Krievija uz anektētās Krimas pussalas un Ukrainas robežas ceļ jaunu "Berlīnes mūri", uzskata Ukrainas bijušais ārlietu ministrs Vladimirs Ogrizko. Par to vēsta interneta vietne "Gazeta.ua".

Tādu viedokli eksministrs paudis televīzijas "112 Ukraina" ēterā.

"Lūk, tikai jautājums Maskavai: viņi vēl nav izlēmuši, kur tas ies – pa Ukrainas austrumu apgabalu teritoriju, caur Ukrainas centru, vai aprobežosies ar Krimu," uzsvēra Ogrizko.

Ukrainas Ārlietu ministrija iepriekš paziņoja, ka Krievija turpina mīnēt "tā saucamo robežu" starp Ukrainu un Krimas pussalu. Šo rīcību ministrija uzskata par Krievijas mēģinājumu nostiprināt Krimas aneksiju un par pierādījumu Krievijas rupjajiem starptautisko tiesību normu pārkāpumiem, norādīja ministrijas pārstāvis Jevgenijs Perebinis.

Vēstīts, ka pēc starptautiski neatzīta Krimas referenduma, kas notika Krievijas karaspēka klātbūtnē, Krievija Ukrainai piederošo pussalu martā ir iekļāvusi savā sastāvā. Krievijas karavīri bez atpazīšanas zīmēm svarīgākos objektus pussalā kontrolēja jau kopš februāra beigām.


"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau ziņoja, ka Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!