Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Valsts Domes deputāti gatavojas iesniegt starptautiskajā tiesā prasību par vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru piedzīšanu no Ukrainas par zaudējumiem, kas radīti Krievijas Rostovas apgabalā, vēsta Krievijas laikraksts "Izvestia".

Krievijas Valsts Domes deputāts Romans Hudjakovs jau lūdzis Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītājam Aleksandram Bastrikinam sagatavot materiālus par notikumiem Rostovas apgabalā.

Deputāti plāno materiālus izmantot tiesā pret Ukrainu.

Hudjakovs uzskata, ka viens miljards ASV dolāru ir saprātīga kompensācija par ciešanām Krievijas pilsoņiem, ņemot vērā upuru skaitu.

"Mūsu [Krievijas] teritorija ir cietusi no šāviņiem vairāk nekā vienu reizi. Cilvēki ir nogalināti un ievainoti, un daudzi krievu īpašumi ir bojāti. Kaimiņvalsts par šiem noziegumiem ir jāsauc pie atbildības, un ir jāsniedz starptautisks novērtējums par tās [Ukrainas] darbību. Mēs uzskatām, ka šāviņi izdarīti apzināti," skaidro Hudjakovs.

Krievijas Ārlietu ministrija iepriekš pauda neapmierinātību par šāviņiem Krievijas teritorijā un pieprasīja, lai šie uzbrukumi tiktu pārtraukti.

Krievijas un Ukrainas robežas Rostovas apgabalā notikušas vairākas sadursmes, kā rezultātā nogalināti civiliedzīvotāji, kā arī daudzi ievainoti.

Jau vēstīts, ka Krievijas laikrakstā "Novaja Gazeta" kāds krievu algotnis atklāja, ka Krievijas savervētie separātisti savu darbību sāk tieši no Rostovas apgabala. Ierodoties tur, separātisti nodod pilnīgi visus savus dokumentus, " lai nekas neliecinātu par viņu saistību ar Krieviju. Pēc tam viņi saņem segvārdus un tiek nosūtīti uz Zaļo salu Donas upē, kas atrodas Rostovas pilsētas robežās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!