Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) pirmdien kritizēja Somiju par to, ka tā uzņēmusi Krievijas separātiskās republikas Čečenijas pārstāvi. Maskava iesniedza oficiālu protesta notu un apsūdzēja Helsinkus par iejaukšanos Krievijas iekšējās lietās.
Somijas vēstniekam Krievijā Markusam Liram tika paziņots - tas, ka Somija sestdien uzņēmusi Čečenijas sūtni Ušmanu Ferzauli Helsinkos, ir mēģinājums iejaukties Krievijas iekšējās lietās un faktiska sadarbība ar čečenu separātistiem un teroristiem, teikts Krievijas ĀM paziņojumā.

"Somijas varas iestāžu rīcība ir pretrunā ar labu kaimiņattiecību garu starp Krieviju un Somiju un kavē labvēlīgu savstarpējo sakaru attīstību," teikts paziņojumā. "Krievija gaida paskaidrojumus no Somijas un nākotnē lūdz novērst šādu [Krievijai] naidīgu rīcību."

Ferzauli tikās ar Somijas Ārlietu ministrijas amatpersonām Eiropas Savienības augstākā līmeņa tikšanās laikā Helsinkos. Viņš informēja, ka Čečenijas valdība ir gatava sākt sarunas ar Maskavu par konflikta izbeigšanu, taču Maskava sarunas nevēloties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!