Krievija ir spēcīgāka par jebkuru agresoru, kas varētu tai uzbrukt, ikgadējā lielajā preses konferencē piektdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

#Путин напомнил, что Россия сильнее любого агрессораhttps://t.co/ZjsoEhirez pic.twitter.com/KHxVwGnVO8— РИА Новости (@rianru) December 23, 2016

"Krievijas Federācija šodien ir stiprāka par jebkuru potenciālo... uzmanību – agresoru," uzsvēra Putins, papildinot, ka "tas ir ļoti svarīgi".

"To es neteicu nejauši. Kas ir agresors? Tas, kas potenciāli var uzbrukt Krievijas Federācijai. Mēs esam stiprāki par jebkuru potenciālo agresoru, es varu to vēlreiz atkārtot," turpināja Putins, nenosaucot konkrētas valstis.

Krievija būvē jaunas zemūdenes un lidmašīnas, notiek bruņoto spēku modernizācija, uzsvēra Kremļa saimnieks. Tāpat Krievijas spēku nosaka tās vēsture, ģeogrāfija un Krievijas sabiedrības iekšējais stāvoklis, skaidro Putins.

Putins atzina, ka ASV ir vairāk bruņojuma, bet Krievija to nemaz neapstrīd, ziņo "RIA Novosti".

Jāatzīmē, ka pirms tam šajā preses konferencē Putins paziņoja, kādas izmaiņas sagaida Krievijas aizsardzības budžetu. Pērnajā gadā aizsardzībai tērēti 2,7 % no iekšzemes kopprodukta, šogad – 4,7 %, nākamajā tie būs 3,3, bet aiznākamajā 2,7 %.

Kremļa saimnieks apgalvoja, ka gaidāmais budžeta samazinājums pēc tā pacēluma nekādā veidā neiespaidos Krievijas aizsardzības spējas.

Vēstīts, ka Krievija 2014. gadā okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un joprojām turpina atbalstīt un apgādāt bruņotos kaujiniekus Ukrainas austrumos. Dažādi pierādījum liecina, ka Krievija ir tiešā veidā saistīta ar karu Donbasa, lai gan Kremlis to noliedz, kā arī ir apšaudījusi Ukrainu no savas teritorijas.

Kopš 2015. gada septembra Krievija iesaistījusies Sīrijas karā, atbalstot prezidenta Bašara al Asada režīmu. 2008. gada augustā Krievijas spēki iebruka Gruzijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!