Foto: Kadrs no video
Interneta vietnē "You Tube" ievietotais videomateriāls, kurā redzams, ka divi cilvēki nokļūst uz "revolucionārā" kreisera "Aurora" klāja un veic šāvienu ar tā lielgabalu, ir viltojums, apgalvo speciālisti, pirmdien informē aģentūra "RIA Novosti".

"Mūsu dzīvē ir daudz dažādu filmu un multeņu, arī šīs ir pilnīgas blēņas," paziņojis "Auroras" īpašnieka - Centrālā jūras - kara muzeja direktors Andrejs Ļaļins.

Ir pārbaudīts fakts, ka ar kuģa lielgabalu nav šauts un to arī tehniski būtu sarežģīti īstenot. Tāpat nav gūti pierādījumi, ka uz kreisera klāja naktī būtu nokļuvušas nepiederošas personas.

Videomateriāls tika publiskots 11. novembrī un tajā apgalvots, ka šāviens izdarīts naktī uz 7. novembri par godu "Lielajai Oktobra sociālistiskajai revolūcijai"(tiek uzskatīts, ka "Auroras" komanda ar kuģa artilēriju palīdzēja 1917. gada oktobra lielinieku apvērsuma rīkotājiem gāzt Sanktpēterburgā pagaidu valdību). Šāvēji esot bijuši Sanktpēterburgas antifašistu kustības aktīvisti.

Iepriekš viņi sarīkoja akciju, uzrāpjoties kuģa mastā un pacelot tur pirātu karogu. Aktīvisti mastā uzkavējās vairākas stundas. Vēlāk viņus aizturēja policija un izvirzīja apsūdzības par sīko huligānismu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!