Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Valsts domes deputāti plāno palielināt sodu par ceļu satiksmes negadījumu ar bojāgājušajiem izraisīšanu līdz 20 gadiem cietumā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Par ceļu satiksmes negadījumu izraisīšanu, kuros bojā gājis viens cilvēks, atbildīgās komisijas deputāti piedāvā noteikt piecu līdz desmit gadu ilgu cietumsodu, bet ja negadījumā ir divi vai vairāk bojāgājušie – astoņu līdz 20 gadu cietumsodu.

Pašlaik Krievijas likumi par avārijas ar bojāgājušajiem izraisīšanu paredz līdz deviņiem gadiem ilgu cietumsodu.

Tāpat deputāti grib palielināt sodu par transporta vadīšanu alkohola reibumā. Personām, kuras atkārtoti pieķerta pie stūres reibumā, grib noteikt līdz gadam ilgu piespiedu darbu un autovadīšanas aizliegumu līdz desmit gadiem, vai arī līdz trīs gadiem ilgu cietumsodu un aizliegumu vadīt transportlīdzekli desmit gadus.

Jau vēstīts, ka septembrī Maskavā notika traģiska autoavārija, kurā gāja bojā 7 cilvēki. 29 gadus vecs autovadītājs Maskavā uz Minskas ielas nespēja tikt galā ar "Toyota" markas auto vadību un iebrauca sabiedriskā transporta pieturā, kur tobrīd bija 11 cilvēki. Traģiskajā negadījumā gāja bojā septiņi cilvēki, bet vēl trīs guva dažādas traumas.

Pārbaudē konstatēts, ka autovadītājs traģisko negadījumu izraisījis krietnā alkohola reibumā. Viņš pats izmeklētājiem stāstījis, ka alkoholu lietojot divas diennaktis pēc kārtas.

Krievijas mediji ziņo, ka autovadītājs iepriekš ne reizi vien sodīts par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, tostarp – par braukšanu alkohola reibumā. Vīrietim par sestdien izraisīto traģisko negadījumu draud līdz deviņu gadu cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!