Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu, ar kuru ļauj Krievijas armijā dienēt arī citu valstu pilsoņiem, ja ar tiem noslēgti līgumi par pakalpojumu sniegšanu, raksta RT.

"Saskaņā ar starptautisko tiesību principiem un normām, starptautiskajiem līgumiem un Krievijas Federācijas likumdošanu, militāristi, kuri ir citu valstu pilsoņi, var veikt uzdevumus militārās situācijās, kā arī bruņotu konfliktu gadījumā," teikts Putina izsludinātajā dekrētā.

Ir gan vairāki ierobežojumi - Krievijas armijā nevar tikt algoti tādi cilvēki, pret kuriem uzsākta izmeklēšana, kuri gaida tiesu, kā arī tādi, kuri jau ir izcietuši sodus.

Šis dekrēts ļauj Krievijas armijā iekļaut arī Ukrainas armijā dienējušos, kuri, piemēram, dzīvo Krimā, ja viņi "uzrāda atbilstošus dokumentu oriģinālus," raksta RT.

Tāpat tiek ziņots, ka tradicionālajā ikgadējā rudens iesaukumā, kurš pabeigts īsi pirms gadumijas, Krievijas armijā dienestu uzsākuši 154 000 jauniesaucamie.

RT atzīmē, ka līdzīgi ārvalstu leģioni ir arī citām valstīm, tostarp Franču Ārzemnieku leģions pastāv jau kopš 1831. gada, ļaujot citu zemju pilsoņiem dienēt Francijas armijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!