Foto: RIA Novosti/Scanpix

Divi Krievijas desanta kuģi tiek gatavoti, lai nepieciešamības gadījumā izpildītu uzdevumu aizsargāt Krievijas pilsoņus un infrastruktūru Tartusas ostā, kur atrodas Krievijas jūras kara flotes materiāli tehniskā atbalsta punkts, pirmdien paziņoja avots jūras spēku galvenajā štābā.

"Kuģu "Nikolajs Fiļčenkovs" un "Cēzars Kuņikovs", kā arī glābšanas velkoņa "SB-15" ekipāžas kopā ar jūras kājniekiem, kas izvietoti uz to klāja, spēj nepieciešamības gadījumā garantēt Krievijas pilsoņu drošību un aizvest daļu materiāli tehniskā atbalsta punkta aprīkojuma," klāstīja avots, kura teiktajam gan Krievijas jūras spēki vai Aizsardzības ministrija oficiālu apstiprinājumu nesniedza.

Uz "Cēzars Kuņikovs" var izvietot 150 karavīru, desmit tanku "T-55" ar 40 cilvēku ekipāžu un vairākus citus tankus ar ekipāžām, kā arī citu bruņojumu, bet "Nikolajs Fiļčenkovs" var pārvest 1500 tonnu smagu kravu un aprīkojumu.

Sīrijā jau kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas pārvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Krievija ilgstoši bija Asada režīma sabiedrotā un vairākkārt bloķējusi Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes rezolūcijas par iejaukšanos Sīrijas konflikta risināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!