Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija un tās izveidotā Muitas savienība varētu noteikt pagaidu ierobežojumus pārtikas preču ievešanai no Ukrainas un tranzītam caur tās teritoriju, pirmdien paziņojis Krievijas veterinārijas un fitosanitārijas dienesta "Rosseļhoznadzor" vadītājs Sergejs Dankverts.

Kā viņš pastāstījis pēc tikšanās ar Baltkrievijas veterinārā dienesta vadītāju Juriju Pivovarčiku un telefonsarunas ar Ukrainas agrārās politikas ministra vietnieku Ivanu Bisjuku, ierobežojumi varētu attiekties uz "paaugstināta veterinārā un fitosanitārā riska produkcijas piegādēm, pieļaujot, ka pašlaik varētu samazināties šo preču drošības kontroles līmenis".

"Mēs ar baltkrievu kolēģi esam ļoti nobažījušies par situāciju, kas izveidojusies Ukrainā," izteicies Dankverts.

Pēc viņa teiktā, apstākļi, kādos strādā ukraiņu eksperti, radot satraukumu un liekot apšaubīt viņu rīcībspēju - īpaši saistībā ar to, ka Ukrainā reģistrēti Āfrikas cūku mēra gadījumi.

Dankverts norādījis, ka viņa darbības jomā sadarbība "lielā mērā balstās uz uzticēšanos dienestiem". "Ja Ukrainas dienesta darba apstākļi tuvākajā laikā neuzlabosies vai pat tiks nomainīta šā dienesta vadība, tam būs noteiktas sekas attiecībā uz pēdējos gados veidotajām lietišķajām attiecībām, kas ne vienmēr bijušas nevainojami labas, tomēr ukraiņu kolēģi centušies strādāt tā, lai tirdzniecība starp mūsu valstīm attīstītos," viņš piebildis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!