Foto: AFP/Scanpix

Krievija ir piedāvājusi palīdzību Francijas karaspēka transportēšanā uz Mali, savukārt Kanāda palīdzēs turp aizvest Āfrikas valstu karaspēku, svētdien paziņoja Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss.

Radiostacijai "Europe 1" atbildot uz jautājumu, kā uz Mali tiks aizvesti Āfrikas valstu karavīri, Fabiuss sacīja, ka "ir transports, kuru daļēji nodrošinās paši afrikāņi, daļēji - eiropieši, un daļēji - kanādieši".

"Krievi ir piedāvājuši nodrošināt transporta līdzekļus frančiem, tātad tas [transports] ir samērā daudzveidīgs," piebilda Fabiuss.

Fabiusa teiktais ir pirmā norāde uz Krievijas iesaistīšanos loģistikas atbalsta sniegšanā Francijas karaspēkam, kas cīnās pret islāmistu kaujiniekiem, kuri ieņēmuši Mali ziemeļdaļu.

Francija 11.janvārī sāka militāru ofensīvu Mali, vispirms aprobežojoties ar aviācijas triecieniem, bet pēc tam iesaistot arī sauszemes spēkus. Šī ofensīva ir apturējusi kaujinieku došanos uz Mali valdības kontrolētajiem valsts dienvidiem.

Francija līdz šim ir nosūtījusi uz Mali apmēram 2000 karavīru, bet gaida, kad šajā valstī tiks dislocēti Rietumāfrikas valstu bruņotie spēki ar ANO mandātu. No plānotajiem 5800 karavīriem šajos Rietumāfrikas spēkos tikai apmēram 100 jau ir sasnieguši Mali.

Francija cer, ka Āfrikas valstu spēki ieradīsies Mali "iespējami ātri", sacīja Fabiuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!