Foto: RIA Novosti/Scanpix

Reaģējot uz NATO pieaugušo aktivitāti Austrumeiropā, Krievija nostiprina karaspēka grupējumu rietumu stratēģiskajā virzienā, ziņu aģentūrai "Interfax" apliecinājis avots, kas ir pazīstams ar situāciju.

"Paralēli trīs jaunu divīziju formēšanai (divu Rietumu kara apgabalā un vienas Dienvidu) papildus uz Krievijas rietumu robežu no valsts centrālajiem rajoniem tiek pārdislocētas divas motorizētās strēlnieku brigādes," sacīja aģentūras sarunbiedrs.

No Jekaterinburgas uz Brjanskas apgabala Kļinciem tiek pārdislocēta 28. atsevišķā motorizētā strēlnieku brigāde, bet no Samaras uz Belgorodas Valujkiem - 23. atsevišķā motorizētā strēlnieku brigāde.

"Nenoliedzami, šos pasākumus var uzskatīt kā atbildi uz Ziemeļatlantijas alianses pieaugošo aktivitāti Krievijas robežu tuvumā," uzsvēra aģentūras sarunbiedrs.

Jau iepriekš ticis ziņots, ka Krievijas karaspēka grupējums rietumu stratēģiskajā virzienā līdz gada beigām tiks nostiprināts, izveidojot trīs jaunas motorizētās strēlnieku divīzijas, kas bāzēsies Smoļenskas apgabala Jeļnā, Voroņežas un Rostovas apgabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!