Foto: PantherMedia/Scanpix

57. gadus veca sieviete aizdedzinājusi sevi valsts prezidenta Vladimira Putina pārstāvētās partijas "Vienotā Krievija" birojā Novosibirskā, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sieviete trešdien iegājusi partijas birojā, aplējusies ar degmaisījumu un aizdedzinājusies. Nav zināms, vai sieviete izvirzīja kādas prasības, vēsta BBC.

Birojā izcēlās ugunsgrēks un izdega telpas 70 kvadrātmetru platībā. Negadījumā cietusi ir pati sieviete un biroja darbinieks, kurš centās nodzēst degošās sievietes drēbes. Cietušie ar apdegumiem nogādāti slimnīcā.

Vēl seši cilvēki saindējušies ar dūmiem.

Sieviete "Vienotās Krievijas" birojā esot vērsusies jau 2011. gadā konflikta ar kādu celtniecības firmu dēļ, pastāstīja partijas pārstāve Olga Batalina. Sieviete 2007. gadā noslēgusi līgumu ar celtniecības firmu, kura nav pildījusi savas saistības, tāpēc līgums ticis pārtraukts. Sieviete saņēma atpakaļ savu ieguldīto naudu, bet tai netika kompensēti zaudējumus par ieguldīto līdzekļu izmantošanu. Tiesa sievietes prasības pret uzņēmumu neatbalstīja.

Sieviete esot bijusi "nelīdzsvarotā psiholoģiskā stāvoklī", kas arī novedis līdz nelaimei, žurnālistiem pastāstīja Batalina.

Aprīlī nezināmas personas partija birojā Novosibirskā iemeta degmaisījuma pudeli. Iepriekš ziņots par līdzīgiem partijas biroju aizdedzināšanas mēģinājumiem Maskavā, Brjanskā un citās pilsētās, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!