Foto: AP/Scanpix

Krievija ziņo, ka tās gaisa uzlidojumi pret "teroristu mērķiem" Sīrijā notiek biežāk, kā arī tā palielinājusi kara lidmašīnu skaitu pilsoņu kara plosītajā valstī līdz 69, raksta BBC. Medijs vēsta, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins līdzšinējās darbības nodēvējis par nepietiekamām, lai sakautu "Daesh" ("Islāma valsti").

Kopš 17. novembra Krievija uz mērķiem Sīrijā izšāvusi arī lielu skaitu vadāmo tālās darbības raķešu no Kaspijas jūrā izvietotajiem kuģiem. Vairākas no tām trāpījušas "Daesh" daļēji kontrolētajā Deir ez Zorā. Šī pilsēta atrodas ar naftu bagātā reģionā starp teroristu pašpasludināto galvaspilsētu Raku un viņu kontrolētajām teritorijām Irākā.

Krievijas pārstāvji norāda, ka piektdien vien uz mērķiem Rakas, Idlibas un Alepo provincēs izšautas 18 vadāmās raķetes. Arī ASV komandcentra pārstāvji atzīst, ka Krievijas uzbrukumu skaits "Daesh" pozīcijām ir audzis, vienlaikus uzsverot, ka "lielākā daļa Krievijas gaisa uzbrukumu joprojām ir pa mēreno Sīrijas opozicionāru pozīcijām, kas ir satraucoši, un šie uzbrukumi atbalsta Sīrijas Bašara al Asada režīmu".

Pēdējo četru dienu laikā izšautas vairāk nekā 100 raķetes, un iznīcinātas vairāk nekā 800 teroristu pozīcijas, norāda Krievija. Putins gan apgalvo, ka Krievijai priekšā vēl liels darbs. Viņš norādījis, ka nākamās operāciju fāzes "dos vēlamos rezultātus", nenorādot, kas šajās fāzēs plānots, raksta BBC.

Tikmēr Turcija brīdinājusi Krieviju, lai tā pārtrauc bombardēt galvenokārt turkmēņu apdzīvotos ciemus tuvu tās robežām, kuros atrodas civiliedzīvotāji, brīdinot, ka tam būs "nopietnas sekas". Šobrīd Sīrijas armija ar Krievijas gaisa atbalstu izvērsusi plašas operācijas Latākijas provinces ziemeļu apvidū, kurā galvenokārt dzīvo turkmēņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!