Foto: AP/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija pirmdien paziņoja, ka tā atvērs savas militārās bāzes Sīrijā starptautiskajiem humānās palīdzības sniedzējiem, lai tādā veidā atvieglotu palīdzības sniegšanu šajā kara plosītajā valstī.

"Ministrija ir gatava sniegt nepieciešamo palīdzību starptautiskajām un ārvalstu organizācijām, piegādājot humānās kravas uz Sīrijas Arābu Republiku," norādīts ministrijas paziņojumā.

Ministrija atklāja, ka Maskava atvērs Krievijas jūras kara flotes materiāli tehniskās apgādes punktu Sīrijas ostā Tartusā palīdzības piegāžu "izkraušanai un pagaidu uzglabāšanai", kā arī Hmeimimas aviobāzi Latākijas provincē.

Krievija ir gatava nodrošināt transportlīdzekļus, ar kuriem piegādāt humāno palīdzību.

Maskava pirmdien atzina, ka pamiers Sīrijā "kopumā" tiek ievērots, neskaitot "atsevišķas provokācijas un artilērijas apšaudes".

Krievija arī paziņoja, ka turpina veikt gaisa triecienus džihādistu grupējumam "Daesh" ("Islāma valsts") un ar teroristu grupējumu "Al Qaeda" saistītajai "Al Nusra".

Jau vēstīts, ka pamiers Sīrijā stājās spēkā 27.februārī, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi pat teroristu organizācijām, tādiem kā "Islāma valsts" un "Al Nusra".

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 270 000 cilvēku.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!