Foto: AP/Scanpix

Otrdien Krievija no Piemaskavas pilsētas Noginskas uz Ukrainu nosūtīja ceturto kolonnu ar humāno palīdzību, vēsta Krievijas mediji.

Donbasa iedzīvotājiem vairākos etapos plānots nogādāt trīs tūkstošus tonnu smagu kravu. Uz Luhanskas un Doņeckas apgabalu dosies ap simts smago automašīnu, kas nogādās pārtiku, medikamentus, dzeramo ūdeni un būvmateriālus.

Ukrainas varasiestādes norāda, ka krava nosūtīta bez saskaņošanas ar viņiem.

Pēc Krievijas Ārkārtas ministrijas pārstāvja Vladimira Stepanova teiktā, kolonna trešdienas vakarā nonāks Rostovas apgabalā. Pēc tam tā darbošoties pēc Krievijas Ārlietu ministrijas un Sarkanā Krusta plāna.

Stepanovs piebilda, ka Donbasa iedzīvotājiem ir svarīgi sagatavoties pirms ziemas. "Ārā būs ziema, viņiem izdzīvot būs ļoti grūti. Kravas mērķis ir maksimāli nodrošināt sagatavošanos ziemai," viņš sacīja.

Iepriekš Doņeckas un Luhanskas tautas republiku līderi paziņoja, ka steidzami nepieciešami medikamenti, jo no Ukrainas medikamentu piegāde esot apstājusies, bet dažviet arī pārtraukta.

Jau vēstīts, ka 20. septembrī Doņecku sasniedzis trešais Krievijas humānās palīdzības konvojs.

Otrais humānais konvojs no Krievijas ar vismaz 200 "Kamaz" sestdien, 13. septembrī, nogādāts Luhanskas apgabalā, piegādājot graudaugus, cukuru, konservus, dzeramo ūdeni.

Savukārt 22. augustā Krievija nosūtījusi pirmo "humāno" konvoju, kas sastāvējis no 280 kravas automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!