Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas vēstnieks NATO Aleksandrs Gruško ceturtdien apsūdzējis Rietumu militāro aliansi "pretrunīgi vērtējamā dienaskārtībā" un brīdinājis, ka Maskava spers atbildes soļus.

Krievijai tiek "piedāvāta pretrunīgi vērtējama dienaskārtība, kurā mēs neesam ieinteresēti. NATO jāsaprot, ka no militārā viedokļa visiem šiem pasākumiem būs vienīgi kontrproduktīvs efekts. Ikvienai saprātīgai personai ir skaidrs, ka sekos militāra atbilde no mūsu puses," intervijā laikrakstam "Kommersant" norādījis Gruško.

Krievija jau sen NATO paplašināšanos uz austrumiem uztvērusi kā tiešu savas nacionālās drošības apdraudējumu, un alianses samitā, kas piektdien sāksies Varšavā, paredzēts apstiprināt plānu par četru daudznacionālo bataljonu izvietošanu Polijā un Baltijas valstīs, kā arī karaflotes klātbūtnes pastiprināšanu Melnajā jūrā.

"Soļi, kurus alianse sper austrumu virzienā, vienīgi pasliktina situāciju," uzsvēris Krievijas vēstnieks, piebilstot, ka Maskavu īpaši satrauc citu lielvaru, īpaši ASV, klātbūtne Melnajā jūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!