Krievija svētdien paziņoja, ka tās spēki īpašā operācijā Ziemeļkaukāzā ir nogalinājuši 11 kaujiniekus, kuri bija saistīti ar džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts").

"Saskaņā ar provizorisku informāciju ir neitralizēti 11 bandīti. Viņi visi bija dalībnieki bruņotā bandā, kuras locekļi zvērējuši uzticību "Islāma valstij"," teikts Krievijas valsts pretterorisma komitejas paziņojumā, kuru citēja ziņu aģentūra "ITAR-TASS".

Kaujinieki, kas bija aplenkti mežu rajonā pie Kabardas-Balkārijas Republikas galvaspilsētas Naļčikas, atklāja uguni un meta granātas uz tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem.

Šī drošības operācija tagad ir pabeigta. Tajā nogalinātie šogad bija zvērējuši uzticību "Islāma valstij", ziņu aģentūrai "RIA-Novosti" pavēstīja ziņu avots republikas tiesībsargājošajās iestādēs.

Krievija šomēnes paziņoja, ka tās spēki Kabardā-Balkārijā ir nogalinājuši ar "Islāma valsti" saistītas bandas vadoni, kurš pavasarī apsolījis uzticību "Islāma valstij" un organizējis vairāku amatpersonu slepkavības, vienu nošaujot dēla acu priekšā.

Islāmisti Ziemeļkaukāzā agrāk bija apvienoti vietējā organizācijā "Kaukāza Emirāts", bet tagad arvien vairāk pāriet uz "Islāma valsti", kas jūnijā paziņoja par filiāles izveidošanu Ziemeļkaukāzā.

Krievija veic gaisa triecienus pret "Islāma valsts" infrastruktūru Sīrijā un cenšas panākt plašas koalīcijas izveidošanu pret šo grupējumu. Šajā koalīcijā būtu Krievija, Rietumvalstis un dažas Tuvo Austrumu valstis.

"Islāma valsts" ir uzņēmusies atbildību par Krievijas pasažieru lidmašīnas uzspridzināšanu virs Ēģiptes 31. oktobrī, kurā gāja bojā visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir paziņojis, ka "Islāma valsts" pusē cīnās pieci līdz septiņi tūkstoši cilvēku no postpadomju valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!