Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Federācijai jāatņem veto tiesības Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomē, savas vizītes Austrālijā laikā sacīja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Mums jābūt absolūti atklātiem un tiešiem: konflikts Ukrainas austrumos demonstrē pēckara sistēmas globālās drošības neefektivitāti, tajā skaitā ANO Drošības padomē," teica Porošenko. "Tā notiek, ja viens no pastāvīgiem locekļiem, kam ir veto tiesības, ir agresors. Mums jāattīsta jauna sistēma, kura varēs apturēt šīs situācijas turpināšanos visa pasaulē," sacīja Ukrainas prezidents.

Porošenko norādīja, ka viņš ir gatavs piedāvāt izmaiņas ANO darbībā, taču "ir ārkārtīgi nepieciešams atņemt Krievijas veto tiesības". "Es šaubos, ka mēs esam gatav tagad publiski apspriest veidus, kā izmainīt Drošības padomi. Droši vien mums jāatņem veto tiesības pastāvīgai dalībvalstij," viņš secināja.

Jau ziņots, ka Kremlis noliedz, ka Ukrainā atrastos Krievijas karaspēks un ka nemiernieki tiek apbruņoti ar Krievijas armijas tehniku un ieročiem. Visi prokrieviskie karotāji Ukrainā ir "brīvprātīgie", apgalvo Maskava.

Kremļa politologs Sergejs Markovs intervijā "Delfi.lt" neizslēdza iespēju, ka Krievija varētu atzīt savu klātbūtni Ukrainā, bet ne agrāk, kā savu "militāro klātbūtni Ukrainā atzīs amerikāņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!