Foto: AP/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs ziņas par Krievijas uzlidojumiem Sīrijas pilsētai Palmīrai otrdien nodēvēja par "absolūtiem meliem".

"Visi ārvalstu mediju paziņojumi, ka Krievijas lidmašīnas it kā veikušas gaisa triecienus Palmīras pilsētai - absolūti meli," teica Konašenkovs.

Viņš skaidroja, ka Krievijas gaisa spēki Sīrijā "nestrādā uz apdzīvotiem punktiem un vēl jo vairāk uz tur esošajiem arhitektūras pieminekļiem".

Ģenerālmajors sacīja, ka patlaban situāciju aktīvi izmanto teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki, "kuri atrodas Palmīrā un, kā ziņo tie pašu ārvalstu mediji, burtiski šajās dienās tur uzspridzinājuši ievērojamo triumfa arku".

Sīrijas valsts televīzija otrdien vēstīja, ka Krievijas kara lidmašīnas bombardējušas mērķus Sīrijas senajā pilsētā Palmīrā un tās apkaimē.

"Krievijas gaisa spēki, koordinējoties ar Sīrijas gaisa spēkiem, uzbruka grupējuma "Islāma valsts" pozīcijām Palmīrā un tās apkaimē," atsaucoties uz avotiem armijā, ziņoja Sīrijas valsts televīzija.

Televīzija vēstīja, ka Krievijas gaisa uzlidojumos iznīcinātas 20 bruņumašīnas, trīs munīcijas noliktavas un trīs raķešu iekārtas.

Aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) ziņoja, ka Palmīra bombardēta aizvadītajā naktī un uzlidojumos gājuši bojā vismaz 15 "Islāma valsts" kaujinieki un desmitiem ievainoti.

"Islāma valsts" kaujinieki sagrāba savā kontrolē Palmīru maijā un ir iznīcinājuši UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā iekļauto Palmīras templi un citus kultūrvēsturiskus objektus.

Svētdien grupējums uzspridzināja Palmīras slaveno triumfa arku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!