Foto: AFP/Scanpix

NATO paplašināšanai uz austrumiem, iekļaujot Ukrainu un Gruziju, būtu "katastrofālas sekas" Eiropā, otrdien intervijā Krievijas telekanālam "LifeNews" draudēja Krievijas sūtnis NATO.

"Jebkādas politiskās spēles saistībā ar Gruzijas un Ukrainas iekļaušanu NATO ir pilnas ar visnopietnākajām, visdziļākajām ģeopolitiskajām sekām visā Eiropā," sacīja Krievijas pārstāvis aliansē Aleksandrs Gruško.

"Es ceru, ka cilvēki Briselē un citās galvaspilsētās pilnībā saprot šīs spēles bīstamību, šo kāršu, kuras daži spēki joprojām cenšas izspēlēt, bīstamību. Tam būtu katastrofālas sekas," Gruško teica "LifeNews".

Viņš uzsvēra, ka NATO paplašināšanās būtu katastrofāla Ukrainai, kur jau gadu turpinās karadarbība starp Ukrainas valdības spēkiem un prokrieviskajiem kaujiniekiem.

Gruško pārmeta NATO, ka tā ceļ "dzelzs priekškaru" Eiropā, izvietojot karavīrus un organizējot mācības pie alianses austrumu robežas.

Krievijas un NATO attiecības ir īpaši saspringtas, kopš Krievija pērn martā anektēja Krimu un atbalsta prokrieviskos kaujiniekus Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!