Foto: AFP/Scanpix

Sanktpēterburgas domes deputāts Vitālijs Milonovs, kurš pazīstams kā kaismīgs pareizticības aizstāvis un anti-geju kampaņu rīkotājs sagatavojis likumprojektu, kas paredz sodus par "nūdismu vai neētisku parādīšanos" sabiedriskās vietās, raksta Kremļa finansētais medijs "RT".

Likumprojektā skaidrots, ka tas attiecas "gan uz drēbju trūkumu, gan kailu apakšējo vai augšējo ķermeņa daļu" kā sievietēm, tā vīriešiem. Neētiskā apģērba sarakstā iekļauti arī peldkostīmi un peldbikses. Šādu noteikumu pārkāpumu būtu jāsoda ar 1000 līdz 3000 rubļu (aptuveni 17 līdz 50 eiro) lielu sodu.

Milonovs skaidro, ka skaidrojumi, kas ir apakšveļa un kas - peldēšanai paredzēts tērps, atrodams valsts industriālo standartu reģistrā.

Deputāts norāda, ka šis likums attiecināms tikai ārpus pludmalēm un citām sabiedriskās atpūtas vietām. Viņš norādīja, ka gadījumā ja likumprojekts tiks pieņemts, un iedzīvotāji to vērtēs pozitīvi, Sanktpēterburgas dome līdzīgu likumprojektu sagatavos pieņemšanai visā Krievijas Federācijā.

Patlaban parādīšanās publiskā vietā kailam tiek uzskatīta par mazo huligānismu, kas ir administratīvs pārkāpums un sodāms ar 500 līdz 1000 rubļu (aptuveni 8,5 līdz 17 eiro) lielu sodu.

Milonovs, būdams Sanktpēterburgas domes deputāts, jau līdz šim ieguvis atpazīstamu visā Krievijā. Viņš ieteicis aizliegt bērnu skaistumkonkursus, kriminalizēt prostitūciju un sodīt par neīstu profilu veidošanu sociālajos tīklos.

Tomēr visplašāko publicitāti viņš guvis par nerimstošu 'anti-geju' kampaņu. Tostarp aicinājumu Krievijā aizliegt "Apple" produkciju, jo kompānijas vadītājs Tims Kuks ir gejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!