Krievijas autokolonna ar humāno palīdzību Ukrainas austrumu iedzīvotājiem ir pazudusi nezināma virzienā, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta padomnieku Sergeju Kunicinu, vēsta vietne "Korrespondent.net".

"Pašlaik ir zināms, ka kolonna ir pazudusi nezināmā virzienā. Un it kā tā esot sadalījusies vairākās daļās," Kunicins pastāstīja telekanāla "Ukraina" ēterā.

Ukraina, konsultējoties ar Eiropas Savienību (ES) un ASV, nolēmusi, ka humāno palīdzību no Krievijas var pieņemt, bet kravas ir jāpārbauda, paskaidroja Kunicins.

"Ukraina bija gatava pārkraut, noskenēt un pārbaudīt to [kravu]. Bet Krievija pārkraut atteicās. Galu galā Ukraina bija gatava apskatīt kravu un nogādāt to Sarkanā Krusta pavadībā. Bet tas, laikam , Krieviju neapmierina, jo kolonna pēkšņi kaut kur pazuda. Kur tā ir tagad, it kā Belgorodas rajonā, nav skaidrs," informēja Kunicins.

Vēstīts, ka arī Sarkanajam Krustam joprojām neesot zināms precīzs Krievijas konvoja maršruts un detalizēts vesto preču uzskaitījums, bet Ukrainas prezidenta administrācija pieļauj, ka misijas aizsegā Krievija varētu iebrukt Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!