Foto: AP/Scanpix

Pēdējās nedēļas laikā situācija karadarbības zonā Ukrainas austrumos ir ievērojami pasliktinājusies, bet Krievijas karavīru un kaujinieku skaits Austrumukrainā pārsniedzis operācijā iesaistīto Ukrainas karavīru daudzumu, vēsta aģentūra UNIAN.

Par to pirmdien frakcijas līderu un parlamenta komiteju sēdes laikā paziņojis Ukrainas Augstākās radas Nacionālās drošības un aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Pašinskis.

"Diemžēl, pēdējās nedēļas laikā ievērojami pasliktinājusies situācija pretterorisma operācijas (ATO) zonā," norādīja Pašinskis, uzsverot, ka "pirmo reizi fiksēts, ka teroristisko kaujas vienību un Krievijas Federācijas grupējums skaitliski pārsniedzis mūsu grupējumu".

Vēstīts, ka Ukraina jau svētdien ziņoja, ka situācija Donbasā, kur formāli ir spēkā pamiers, ir saasinājusies, prokrieviskajiem grupējumiem pastiprinot uzbrukumus stratēģiskiem objektiem.

Kijeva un Rietumvalstis apsūdz Krieviju, ka tā apgādā ar ieročiem prokrieviskos kaujiniekus un iesūta Ukrainā savus spēkus. Kremlis to noliedz, norādot, ka visi Krievijas kaujinieki Ukrainā ir brīvprātīgie, kas uz turieni devušies pēc savas iniciatīvas.

Tikmēr Ukrainas un Rietumu žurnālisti Ukrainas austrumos ir pamanījuši bruņojumu, kāds ir tikai Krievijas armijas rīcībā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!