Foto: AFP/Scanpix

Krievijas pilsoņu noziedzīgā rīcība Ukrainas austrumos ir vainojama pie 122 cilvēku nāves, bet gandrīz 200 ir ievainoti, atsaucoties uz Ukrainas Ģenerālprokuratūru, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Ģenerālprokuratūra ir sākusi pirmstiesas izmeklēšanu par algotņu vervēšanu un sagatavošanu teroristiskai darbībai Ukrainā.

Ar mērķi graut Ukrainas teritoriālo vienotību Krievijas pilsoņi Krievijas Federācijas teritorijā ir izveidojuši nelikumīgus bruņotus grupējumus un apmācību centrus, kur sagatavo, vervē un finansē algotņus, norāda Ģenerālprokuratūra.

Krievijas drošības un robežsardzes dienesti bruņotos algotņus ar militāro aprīkojumu brīvi laiž pāri Krievijas robežai uz Ukrainu, kur tie piedalās teroristiskās darbībās, uzsver Ģenerālprokuratūra, kurai esot neapgāžami pierādījumi par Krievijas pilsoņu noziegumiem pret Ukrainu.


Jau vēstīts, ka Ukrainas robežsargi ir ziņojuši par gadījumiem, kad pāri robežai no Krievijas cenšas izlauzties kravas automašīnas ar bruņotiem kaujiniekiem. Savukārt sabiedriskie aktīvisti uzskata, ka Ukrainā karo pat līdz 4500 Krievijas pilsoņu.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!