Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas naftas kompānijas neplāno pārtraukt investīcijas un darbu Irākas autonomajā Kurdistānas reģionā, "Kurdistānas Demokrātiskās partijas" pārstāvis Hošavi Mala Ibrahims no Maskavas stāstījis kurdu medijam "Bas News".

Kurdistānā darbojošās kompānijas "Rosneft", "Gazprom" un citas nepārtraukšot darbību un turpināšot pildīt saistības pret Kurdistānas valdību, viņš norādījis. Irākas valdība iestājas pret to darbību, taču "Irākas opozīcija pret Krievijas kompānijām ir kā opozīcija pret Krieviju, jo tās ir valstij piederošas", skaidrojis Ibrahims.

Cita starpā viņš norādīja, ka "Rosneft" ar Erbīlu vienojusies par Kirkūkas naftas ieguvi un to turpina atbilstoši līgumiem un apliecinājusi, ka turpinās to darīt. Savukārt "Gazprom Neft" patlaban Kurdistānā katru dienu iegūst 5000 barelus naftas.

Krievijas kompānijas aktīvāk pievērsās naftas ieguvei autonomajā reģionā pēc Irākas armijas un Irānas veidoto un balstīto irākiešu šiītu "Tautas mobilizācijas spēku" grupējumu iebrukuma Kurdistānas kontrolētajā ar naftu bagātajā Kirkūkas apgabalā pēc Kurdistānas neatkarības referenduma septembra beigās. Vienlaikus Krievija reģionā ir viens no lielākajiem Irānas sabiedrotajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!