Krievijas lidmašīnas pēdējās dienās vairākas reizes pietuvojušās ASV eskadras mīnu kuģim Melnajā jūrā, atsaucoties uz Pentagonu, vēsta raidsabiedrība BBC.

ASV Flote pirmdien publiskojusi video, kurā redzams, kā Krievijas lidaparāts karakuģim "USS Ross" pietuvojies 500 metru attālumā. Kuģis visu laiku atradies starptautiskajos ūdeņos un veicis rutīnas operācijas, norāda Pentagons.

Tikmēr Krievijas mediji ziņo, ka ASV kuģis "uzvedies agresīvi". "Kuģa apkalpe uzvedās provokatīvi un agresīvi, kas viesa novērošanas staciju un Melnās jūras flotes kuģu operatoru bažas," Krievijas valsts medijos citēts militārs avots.

"Su-24 uzbrukuma lidmašīna demonstrēja amerikāņu komandai gatavību izlēmīgi novērst robežpārkāpumu un aizstāvēt valsts intereses," BBC citē Krievijas mediju ziņoto.

Krievijas lidmašīnas nav bijušas bruņotas un "USS Ross" turpinājis iesākto kursu, norāda Pentagons, papildinot, ka kuģa atrašanās Melnajā jūrā ir bijusi publiski paziņota.

Incidenti Melnajā jūrā ir kārtēja zīme par militāro spriedzi starp Krieviju un Rietumiem Ukrainas konflikta dēļ. Pagājušajā nedēļā Lielbritānija un Zviedrija pacēla gaisā iznīcinātājus, lai pārtvertu Krievijas bumbvedējus pie šo valstu robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!