Foto: AFP/Scanpix
"Ja esi gejs, tad tev uz šejieni" - vēsta Morzas ābeces signāli, kas nāk no jaunās Zviedru zemūdens aizsardzības sistēmas, kas izvietota netālu no Stokholmas, ziņo "RIA Novosti".

Aprīļa beigās netālu no Stokholmas tika samontēta jauna zemūdens aizsardzības sistēma ar nosaukumu "Dziedošais jūrnieks", kas patiesībā ir neona reklāmas izkārtne ar uzrakstu krievu valodā "Добро пожаловать в Швецию" (laipni lūgti Zviedrijā) un zemāk uzrakstu angļu valodā "Welcome to Sweden. Gay since 1944".

Tāpat šī sistēma raida Morzas ābeces signālus "Ja esi gejs, tad tev uz šejieni", bet uz pašas reklāmas izkārtnes attēlots jūrnieks iespīlētā apakšveļā uz sirsniņu fona.

Kustības "Zviedrijas pasaule" aktīvisti cer, ka "šī sistēma "aizbiedēs" Krievijas zemūdeņu homofobiskos kapteiņus, kuri slēpjas jūras dzelmē".

"Ja zemūdena piepeldēs mums tuvāk, viņi izdzirdēs un ieraudzīs mūsu
"dziedošo jūrnieku", un varēs piebiedroties mūsu "lepnuma praidam" - 1. augusta Stokholmas homoseksuālistu gājienam," ziņo kustības pārstāvis Daniels Holkings.

Kā zināms, tad Krievijas zemūdenes ir biežs viesis arī pie Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem. 2014. gadā netālu no Latvijas manītas piecas Krievijas bruņoto spēku zemūdenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!