Trīspadsmit gadus vecā Ļiza no Berlīnes atzinusies, ka stāstu par izvarošanu Berlīnes Marcānas-Hellersdorfas rajonā viņa izdomājusi, apliecinājis Vācijas valsts prokurora runasvīrs Martins Šteltners.

Vēstīts, ka janvāra otrajā pusē Krievijas mediji pastiprinātu uzmanību pievērsuši stāstam par 13 gadus vecu meiteni, kuru it kā esot nolaupījuši imigranti, kas viņu turējuši ieslodzījumā, piekāvuši un izvarojuši. Stāsts ātri kļuva populārs dažādās apšaubāmās "Facebook" grupās, kurās nereti tiek publicēti biedējoši viltus stāsti par bēgļiem.

Vācijas policija pēc ziņas izplatīšanās medijos publicēja oficiālo komentāru, kurā apliecināja, ka meitene pēc īsas prombūtnes atgriezusies pie vecākiem, kā arī apliecināja, ka pusaudze nav izvarota.

Neskatoties uz Vācijas varasiestāžu sniegtajiem faktiem, stāsts par "krievu pusaudzes izvarošanu" turpināja ceļu vairākos Krievijas lielākajos medijos, piemēram, Krievijas Pirmajā kanālā tika teikts, ka izvarošana notikusi, to arī emocionālā runā apstiprināja sieviete, kas it kā esot meitenes tante.

Tāpat policijai nenoticēja vietējā Marcānas-Hellersdorfas krievu kopiena, kas, protestējot pret migrantu pastrādātajiem noziegumiem, rīkoja demonstrāciju. Tajā piedalījās arī galēji labējā Nacionāldemokrātiskā partija (NPD).

Arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs kritizēja Vācijas policiju, aktualizējot jautājumu starpvalstu diplomātiskajā līmenī. Viņš pauda pārliecību, ka Krievijas mediju publiskotais stāsts atbilst patiesībai.

Meitene, kā vēsta britu laikraksta "The Guardian" informācija, izjautāšanas laikā atzinusies, ka stāstu izdomājusi. Ļiza nonākusi nepatikšanās skolā, tāpēc veselu diennakti baidījusies doties mājup, bet kā attaisnojumu prombūtnei izdomājusi stāstu par nolaupīšanu.

Prombūtnes laikā meitene atradusies pie paziņas, ko apliecinot abu iesaistīto pušu telefonsarakste.

Ziņas par migrantu it kā pastrādātajiem noziegumiem īpaši izplatītas kļuvušas pēc notikumiem Vācijā Jaungada naktī.

Ziņots, ka Ķelnē Jaungada naktī pieredzēti seksuāla rakstura uzbrukumi sievietēm, bet policijas bezspēcība un valsts lielāko mediju vēlā reakcija Vācijas sabiedrībā izraisījusi šoku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!