Foto: DELFI
Krievijas pilsoņi atklājuši iespēju, kā caur Lietuvu ieceļot visā Eiropā, bet viņu izraudzītā metode sagādā zaudējumus viesnīcu nozares uzņēmējiem, vēsta ziņu portāls "Tv3.lt".

Proti, ārvalstniekiem, kuri vēlas saņemt visā Šengenas telpā derīgās Lietuvas izdotās tūristu vīzas, vispirms jārezervē naktsmītne un jāuzrāda rezervācijas apliecinājums Lietuvas vēstniecībā vai konsulātā.

Krievijas pilsoņi viesnīcas rezervē portālos "booking.com", "expedia.com", "ostovok.ru" un citur uz ilgāku laiku - divām līdz 15 dienām, taču vēlāk rezervāciju atsauc, un viesnīcas cieš milzīgus zaudējumus, jo vietas tiek rezervētas 15 līdz 30 dienas iepriekš, bet atteiktas, kad līdz rezervētajiem datumiem atlikušas trīs dienas vai pat mazāk, nemaksājot par atteikumu nekādu kompensāciju. Viesnīcām tik īsā laikā ir ļoti grūti vai pat neiespējami atrast numuriem jaunus iemītniekus.

Par šo situāciju ziņu portālu informējuši kādas viesnīcas pārstāvji.

Kā pastāstījusi Lietuvas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidente Ēvalda Šiškauskiene, problēmu jau mēģināts risināt, par to daudz diskutēts ar Ārlietu ministrijas darba grupu un spriests, vai nenoteikt priekšapmaksu, taču atzīts, ka tas bremzētu visu kopējo tūristu plūsmu, arī tos cilvēkus, kuri godīgi apmetas viesnīcās uz pieteikto laiku.

Pēc viņas teiktā, ja asociācijas locekļi arī turpmāk izvirzīs šo problēmu, tiks mēģināts to atkal risināt kopīgi ar darba grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!