Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ar Ukrainā notiekošajiem pret valdību vērstajiem protestiem un asiņainajām sadursmēm "tiešā veidā ir saistītas" trīs Baltijas valstis, apgalvo interneta ziņu vietne "Nakanune.ru", kuras raksts pārpublicēts arī citos medijos.

"[...], bet viens ir skaidrs: trīs Baltijas "māsas" ir vistiešākajā viedā saistītas ar asiņainajiem notikumiem brālīgajā valstī," raksta portāls. Šo pārliecību medijs pamato ar to, ka Kijevā esot aizturēts "aizdomīgs cilvēks bez dokumentiem", kurš sauc sevi par Baltijas iedzīvotāju. Pie viņa atrasta "mobilā sakaru aparatūra", ko var izmantot "stihisku" nemieru rīkošanai, kā arī prāva naudas summa, uzsver vietne.

Medijs uzsver, ka nemieros ir gājuši bojā seši cilvēki, aptuveni 1000 ievainoti, starp tiem arī miliči un specvienību kaujinieki. Tālāk notikumus Kijevā portāls raksturo kā "ziņojumus no frontes", kur "eļļu ugunī" kāri lej Rietumvalstis.

"Eiropas Savienība (ES) no visiem ruporiem sauc: mēs nepieļausim spēka lietošanu pret miermīlīgiem demonstrantiem, bet šie "nevainīgie jēriņi" tikmēr ar akmens krusu nomētā milicijas vienības, no kokiem ar dzelzs āķiem uztaisījuši speciālu katapultu," vēsta portāla analītiskajā sadaļā ievietotais raksts.

Demonstrantiem bija nepieciešami cilvēku upuri, lai atbildību par tiem noveltu uz varasiestāžu pleciem, portāls atsaucas uz valdošās "Reģionu partijas" parlamenta frakcijas priekšsēdētāja vietnieka Oļega Careva teikto.

ES acumirklī noreaģēja, brīdinot Ukrainu par sankcijām, raksta vietne. "Baltijas valstis kāri pievienojās asiņainajai spēlei," uzsver portāls, norādot, ka Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess Davosas ekonomikas forumā "ne pa tēmu" pieprasījis izbeigt vardarbību Ukrainā.

Tikmēr Latvijas parlaments aicinājis nepieļaut krīzes risināšanu ar spēku, bet Lietuva paudusi atbalstu demonstrantiem, atgādina vietne.

Nepārbaudīti dati liecina, ka starp desmitiem Rietumu fondu instruktoriem un aģitatoriem, un specdienestu darbiniekiem Ukrainā darbojas speciālisti no Baltijas, tai skaitā Lietuvas, turklāt tiem "ir ne mazums pieredzes darbā ar Krievijas opozicionāriem speciālās nometnēs", akcentēts analītiskajā rakstā.

"Un tas, ka šī pieredze noderēja Ukrainas dumpiniekiem, redzams ar neapbruņotu aci," teikts publikācijā, kas precizē, ka eskalāciju pavada baltiešu stila saukļi: "nolādētie maskavieši, golodomors - genocīds, okupācija, "čemodāns - stacija - Krievija" un citi," raksta "Nakanune.ru".

Portāls arī norāda, ka baltiešiem ir "bagāta pieredze karā ar Krieviju". "Ir milzums liecību par lietuviešu snaiperiem, kas par naudu karojuši čečenu teroristu pusē [...]," uzsver raksta autori, piebilstot, ka tas, iespējams, nav noticis bez oficiālo struktūru palīdzības.

Noslēgumā portāls baltiešiem atgādina, ka par visu kādreiz būs jāsamaksā.

Pilnu rakstu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!